Domain eli verkko-osoite eli verkkotunnus eli nettiosoite, esimerkiksi www.webser.fi määrää millä kansa sivuillesi löytää.

Voit hankkia kotisivuillesi osoitteen itse mitä tahansa kautta, mutta varmasti edullisimmin sen saa suoraan Viestintävirastolta. Voit sieltä etsiä vapaita osoitteita. Voit antaa osoitteen etsimisen ja tilaamisen webserin tehtäväksi. Myös webser käyttää Viestintäviraston palveluita, eikä ota välityspalkkiota jos tilaukseesi kuuluu myös webhotelli.

Huomaa, että jokaisella osoitteella täytyy olla vähintään kaksi toimivaa nimipalvelinta. Nimipalvelinpalveluita tarjoavat kaikki webhotelleitakin tarjoavat yritykset, esimerkiksi webser. Kun tilaat webhotellin webseriltä, nimipalvelimet kuuluvat hintaan automaattisesti. Jos tilaat domainin Viestintävirastolta ilman palvelintietoja, ota pikaisesti yhteyttä, niin luodaan sinulle webhotelli ja laitetaan nimipalvelimet kuntoon.

Myös muut päätteet (com, net, ynnä muut) järjestyvät. Jos jokin fi-verkko-osoitteisiin liittyvä asia mietityttää, katso Usein kysytyt kysymykset tai kysy webseriltä.

 

 

Nettiosoite webseriltä alk. 10 euroa/vuosi.

 

 

 

Go to top