Se riippuu täysin siitä mitä haluat sivuillasi julkaista. Yksisivuinen ja yksinkertainen "käyntikorttisivu" ei paljon tilaa tarvitse, 100-200 MB riittää mainiosti ja siihenkin tilaan mahtuu paljon hyvälaatuisia kuvia. Varmuuskopioinnin tähden tilaa kannattaa varata kuitenkin 1,5-2 kertainen määrä, jotta varmistus ei epäonnistu tilanpuutteen takia.

Webhotellista riippuen voit liittää samaan palveluun myös sähköpostilaatikoita omalla verkkotunnuksella. Sähköpostia voi käyttää joko webmailina selaimella tai liittää sähköpostilaatikon erilliseen sähköpostiohjelmaan, esim. Outlookiin tai Thunderbirdiin. Monesti nämä liitännäislaatikot käyttävät webhotellin levytilaa, joten se kannattaa pitää mielessä webhotellia valitessa.

Sähköpostiliikenteen omalla verkkotunnuksella voi ohjata myös erilliseen palveluun, esimerkiksi Google for Work -palveluun.

Mitä laajempi ja monipuolisempi sivusto on tähtäimessä, sitä enemmän kannattaa varata levytilaakin. Kaksigigatavuiseen (2 GB) hotelliin mahtuu isompikin sivusto. Paljon tuotekuvia sisältävälle verkkokaupalle suosittelen 4-8 GB levytilaa.

Kuvien esikäsittelyllä voidaan säästää tilantarpeessa. Nettiin ei koskaan kannata julkaista liian hyvälaatuisia (kooltaan ja tarkkuudeltaan suuria) kuvia. Hiukan kevennetty kuva latautuu surffajan ruudulle nopeammin ja tekee selailukokemuksesta huomattavasti paremman, mutta näyttää silti hyvälle.

 

 

 

Go to top